Kurczak Meksykański Kijów
Przepis meksykański kurczak Kijów może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 2 godziny. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz ser monterey jack, papryka chile, parmezan i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Spróbuj Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Po Meksykańsku, oraz Kurczak Kijów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 pierś z kurczaka między dwoma arkuszami papieru woskowego. Pracując od środka do krawędzi, tłucz młotkiem do mięsa, aż będzie płaski i prostokątny. Powtórz z pozostałymi piersiami.
Owinąć zielone paski chili wokół sera, a następnie owinąć spłaszczone piersi kurczaka wokół chili i sera. Zabezpieczyć wykałaczkami lub niegotowanym makaronem spaghetti.
Połączyć bułkę tartą, parmezan, sól, kminek i pieprz.
Zabezpieczone kawałki kurczaka zwijamy w roztopione masło, a następnie w mieszaninie okruchów chleba.
Umieść piersi z kurczaka w naczyniu do pieczenia 13x9 cali; Nie pozwól im się tłoczyć.
Skrop pozostałe masło na wszystkich ośmiu piersiach. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, lub zamrażać do pieczenia później (Czas pieczenia zostanie zwiększona o około 5 do 10 minut)
Piec w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F (200 stopni C) przez 25 do 30 minut, lub aż kurczak nie będzie już różowy, a soki będą jasne.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.