Kurczak Marynowany Ze Śmietaną I
Marynowany kurczak z kwaśną śmietaną i wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 246 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz sól selera, śmietanę, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet winny, można śledzić to danie główne z Ser Pleśniowy Portobello Burgery jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Koper I Śmietana Marynowane Shad, Grillowany kurczak marynowany w kremie kokosowym, oraz Kolejny Kurczak Z Kwaśną Śmietaną.
Instrukcje
Umieścić piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Połącz musztardę, cytrynę i zmielony czarny pieprz, wymieszaj i zmiksuj mieszaninę na kurczaku, aż każda pierś będzie dobrze pokryta.
W małej misce, wymieszać ocet, śmietanę i sól selera i ubijać wszystko razem, aż śmietana.
Wlej tę mieszaninę na pokrytego kurczaka, pokrywając kurczaka tak równomiernie, jak to możliwe. Odstawić pozostałą śmietanę. Przykryj danie z kurczaka, włóż do lodówki i marynuj przez 6 do 8 godzin.
Piec: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Usuń kurczaka do czystego 9x13 cala naczynia do pieczenia. Przykryj i piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku przez około 45 minut (w zależności od wielkości piersi kurczaka), aż kurczak będzie dobrze zrobiony i soki będą czyste. Podczas pieczenia od czasu do czasu szczotkować pozostałą śmietaną.
Zdjąć osłonę na ostatnie 5 minut pieczenia i posypać serem Cheddar, w razie potrzeby.
Do grillowania: grilluj na otwartym grillu, aż będzie miękki i dobrze zrobiony, okazjonalnie obracając. Gdy kurczak jest prawie gotowy, pędzel na pozostałej śmietanie mieszaniny, aż kurczak jest dobrze rumiane.
Podczas gdy kurczak jest jeszcze gorący, posypać 1/2 szklanki rozdrobnionego sera Cheddar na wierzchu i odczekać około 1 minuty, aż ser się rozpuści; następnie podawać.