Kurczak Marsala Pot Pie
Kurczak Marsala Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz wino marsala, pieprz, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać schłodzoną skorupę ciasta, możesz podążać za tym daniem głównym z {} Patriotyczne Placki Truskawkowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. w 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, pieczarki, cebulę, sól i pieprz. Gotować od 8 do 10 minut, często mieszając, aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
Usuń mieszaninę kurczaka z patelni; odstawić.
W tej samej patelni, roztopić masło. Mąkę wymieszać z trzepaczką. Gotować 2 do 3 minut, stale mieszając, aż do bąbelków. Wymieszać z winem i bulionem.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić aż sos zgęstnieje.
Dodaj mieszaninę kurczaka do sosu. Wymieszać z mieszanymi warzywami; podgrzać do rozpalenia.
Wlać do 9 1/2-lub 10-calowy szklany talerz Deep-dish pie.
Wyjmij skorupę ciasta z torebki; rozwiń skorupę i umieść na mieszaninie z kurczakiem. Uszczelnienie i krawędzie flet.
Przeciąć szczeliny w skorupie.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru.