Kurczak Marsala Masala z brzoskwiniowo-arbuzową skórką Chutney

Kurczak Marsala Masala z brzoskwiniowo-arbuzową skórką Chutney
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj kurczaka Marsala Masala z brzoskwiniowo-arbuzową skórką Chutney. To danie główne ma 668 kalorii, 35g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka masła, grzyby shiitake, brzoskwinie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Chutney Ze Skórki Arbuza, Marynowana Skórka Arbuza, oraz Arbuz Skórka Ogórki Kiszone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 2 szklanki bulionu z kurczaka, 1 szklankę wody, 2 łyżki masła i liść laurowy do wrzenia w średnim garnku z ciasno dopasowaną pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać ryż, wymieszać i przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Ciepło 2 łyżki EVOO, 2 obroty patelni, na dużej patelni na średnim do wysokiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj kurczaka, doprawić solą i pieprzem i brązowym 6 do 7 minut, a następnie wyjąć na talerz i dodać pozostałe EVOO, włączyć ciepło z powrotem trochę. Gdy olej zmarszczy, dodaj czerwoną cebulę, czosnek i grzyby. Grzyby gotować do zmętnienia i miękkości, 6 do 7 minut, a następnie doprawić solą i pieprzem, curry i garam masala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Garam MasalaGaram Masala
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodać kurczaka z powrotem do patelni. Deglaze patelni z Marsala następnie dodać 2 szklanki kurczaka bulion, zmniejszyć ogień i dusić kilka minut do smaków połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
1 łyżkę masła rozpuścić w małym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodać brzoskwinie na patelnię i doprawić imbirem, solą i pieprzem. Brzoskwinie gotujemy 3-4 minuty, dodajemy ocet i cukier, polewamy owoce, następnie mieszamy orzechy, skórkę arbuza, kolendrę i szalotki i wyłączamy ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
ArbuzArbuz
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Ryż puch z widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Podawać kurczaka na łóżku z ryżem z chutney na górze do dekoracji. MNIAM-O!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Składniki

3(zima)masło, podzielonemasło, podzielone680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)kotlety z piersi kurczaka, cienko pokrojone w paski 1/8-1/4 calakotlety z piersi kurczaka, cienko pokrojone w paski 1/8-1/4 cala9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka, podzielonyrosół z kurczaka, podzielony2(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)2(zima)curry, kilka Palmcurry, kilka Palm1garśćŚwieża płaska pietruszka lub kolendra, posiekanaŚwieża płaska pietruszka lub kolendra, posiekana1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony1inchświeży korzeń imbiru, startyświeży korzeń imbiru, starty21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.garam masala, 2/3 palmfulgaram masala, 2/3 palmful4goździkiczosnek tarty lub cienko pokrojonyczosnek tarty lub cienko pokrojony2(zima)jasny lub ciemnobrązowy cukierjasny lub ciemnobrązowy cukier1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarynowana skórka arbuza, posiekanamarynowana skórka arbuza, posiekana3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż długoziarnistyryż długoziarnisty1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy makadamia, tostyposiekane orzechy makadamia, tosty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMarsala wine, eyeball itMarsala wine, eyeball it4(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielonaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielona2brzoskwinie, posiekanebrzoskwinie, posiekane3pieczarki portobello, cienko pokrojonepieczarki portobello, cienko pokrojone1czerwona cebula, ćwiartowana wzdłuż, a następnie cienko pokrojonaczerwona cebula, ćwiartowana wzdłuż, a następnie cienko pokrojona6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4szalotki, białka i zielenie, drobno posiekaneszalotki, białka i zielenie, drobno posiekane227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)grzyby shiitake, łodygi usunięte i cienko pokrojonegrzyby shiitake, łodygi usunięte i cienko pokrojone

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn