Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 75g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.45 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, prosciutto, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 F.
Umieść 2 liście szałwii na środku każdego kawałka prosciutto, a następnie owinąć każdy kotlet w prosciutto, jak pokazano.
Mąkę wyłożyć na talerz i doprawić pieprzem. Zagrzebać przygotowane kotlety w mące.
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła na dużej patelni. Gdy masło jest pienienie, dodać 4 kotlety, seam stronie w dół. Gotować na średnim ogniu, aż złoty kolor, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć do naczynia do pieczenia.
Dodaj kolejną łyżkę masła do patelni i brąz Pozostałe kotlety.
Przenieść do naczynia do pieczenia, a następnie gotować w piekarniku przez 8 minut. Zmniejsz ciepło patelni do średnio-niskiej i dodaj Marsala. Stale mieszać, skrobanie się rumiane kawałki. Dusić przez 3 minuty.
Dodać kapary i pietruszkę. Wymieszać z pozostałym masłem. Polać kurczaka sosem i podawać z podsmażonym szpinakiem.