Kurczak marokański z Zakonserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami

Marokański Kurczak z konserwowanymi cytrynami Meyer i zielonymi oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 254 kalorie, 25g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, kolendrę, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tagine z kurczaka z koprem włoskim, konserwowanymi cytrynami i zielonymi oliwkami, Marokański Tagine Rybny Z Pomidorami, Oliwkami I Konserwowanymi Cytrynami, oraz Marokański Kurczak Z Zielonymi Oliwkami I Konserwowaną Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
Ciepła 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć kurczaka aż złoty kolor, o 3 protokół z każdej strony.
Przełożyć kurczaka na talerz i ogrzać, przykryć.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni i zmniejszyć ciepło do umiarkowanego. Cebulę i czosnek gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, 8 do 10 protokół.
Dodać kurkumę i pieprz i gotować, mieszając, 1 minutę.
Zeskrobać miąższ z zakonserwowanej cytryny, zastrzegając do innego użycia.
Skórkę pokroić w cienkie paski i dodać do cebuli z bulionem, winem i oliwkami.
Powrót kurczaka, z sokami zgromadzonymi na talerzu, na patelnię. Dusić, pod przykryciem, aż kurczak zostanie ugotowany, około 12 minut.
Podawać posypane kolendrą.