Kurczak marokański z miętowym daktylowym kuskusem

Kurczak marokański z miętowym daktylowym kuskusem
Need a dairy free main course? Marokański Kurczak z miętowym Daktylem kuskus może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 1376 kalorii, 94g białka, oraz 87 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną kolendrę, ząbki czosnku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokański kurczak i Tagine daktylowy, Kurczak marokański z kuskusem, oraz Kurczak Marokański Z Kuskusem.

Instrukcje

1
W małej misce połącz 2 łyżki mięty z czosnkiem, imbirem, papryką, kminkiem, kolendrą, cynamonem, cayenne i 1 łyżką koszernej soli. Wymieszaj 1/4 szklanki oliwy z oliwek i natrzyj mieszaninę na całym kurczaku. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cały KurczakCały Kurczak
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
MiętaMięta
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na dużej patelni żaroodpornej podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kurczaka, skórka w dół i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 5 protokół. Odwróć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz kurczaka przez około 30 protokół, aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
6
Przełożyć kurczaka na talerz, przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
7
Wlać soki z patelni do żaroodpornej filiżanki i odcedzić jak najwięcej tłuszczu. Ustaw patelnię na dużym ogniu i Dodaj Czas. Gotować, skrobanie się wszelkie kawałki przyklejone do patelni, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać kapiące patelnię i doprawić solą i pieprzem; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
W średnim rondlu zagotować 1 szklankę wody ze szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodać kuskus i daktyle, przykryć i odstawić na ogień, aż kuskus będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, około 5 minut. Wymieszać migdały i pozostałą 1/4 szklanki mięty. Ułożyć kuskus na talerzach i ułożyć kurczaka. Łyżka sos do patelni dookoła i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MigdałyMigdały
Cały KurczakCały Kurczak
DaktyleDaktyle
SOSSOS
WodaWoda
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn