Kurczak Margo Adobo
Kurczak Margo adobo wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu jabłkowego, wody, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Podobne przepisy to Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road, Margo 's Pico De Gallo O' Salsa Mexicana, oraz Kurczak Adobo.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu i smażyć na patelni pałeczki z kurczaka i udka do złotego koloru, około 5 minut na stronę.
Usunąć kawałki kurczaka i odstawić. Mieszać cebulę i czosnek na gorącej patelni, i gotować i mieszać, aż warzywa są rumiane, o 8 protokół.
Wlać ocet jabłkowy, sos sojowy i wodę; wymieszać z liśćmi laurowymi, pieprzem i laską cynamonu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, skrobanie i rozpuszczanie wszelkich rumianych bitów smakowych z dna patelni. Powrót kawałki kurczaka i każdy sok, który uformował się na patelnię.
Przykryć, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest dokładnie gotowane, o 45 protokół.