Kurczak Maślany
Kurczak maślany może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 46g tłuszczu i w sumie 570 kalorii. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, liści rozmarynu, skórki z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 75%. Podobne przepisy to Butterflied Jerk Chicken, Kurczak Pieczony, Maślany, oraz Kurczak Pieczony, Maślany.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj posiekany rozmaryn, czosnek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, aby uzyskać pastę.
Połóż kurczaki na blasze skórą do góry i palcami poluzuj skórkę z mięsa.
Umieść 1/2 pasty pod skórą każdego kurczaka. Natrzyj pozostałą pastę na zewnątrz i Na spodzie kurczaków.
Odwróć skórkę kurczaka do dołu i rozsyp plasterki cytryny i gałązki rozmarynu na każdym kurczaku. Dopraw solą i pieprzem.
Zwiń każdego kurczaka, przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Rozłóż węgle w 1 gęstej warstwie i posmaruj grill olejem. Rozwiń kurczaki, połóż je na grillu i gotuj przez 12 minut z każdej strony.