Kurczak Lawendowy
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i przyjazne fodmap? Kurczak lawendowy może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 37g białka, oraz 30 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 46 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli i pieprzu, połówki piersi kurczaka, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tort lawendowy z ciemną czekoladą z lukrem lawendowym, Lavender - Polenta Coffee Cake (french Lavender), oraz Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść trzy gałązki lawendy na każdej połowie piersi kurczaka. Zawiń dwa plastry boczku wokół każdego kawałka kurczaka, utrzymując lawendę w środku.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia. Doprawić solą, pieprzem i płatkami czerwonej papryki.
Umieść naczynie do pieczenia na górnej półce w nagrzanym piekarniku i piecz kurczaka przez 20 minut, obracając raz. Ponownie obrócić, aby lawenda była na wierzchu i posypać rozdrobnionym serem. Kontynuuj pieczenie 10 minut, lub aż ser się stopi i soki z kurczaka uruchomić jasne.