Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 274 kalorie, 27g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.34 za porcję. Jest to niedrogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, cebula, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać kurczaka, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, sól, pieprz, i 1 szczyptę proszku pięć przypraw razem w misce, aż kurczak jest pokryta, i odstawić.
Ubij razem wodę, sos sojowy, brązowy cukier, olej sezamowy, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, ocet ryżowy i 1 szczyptę proszku pięciu przypraw w misce, aż mieszanina będzie gładka, i odstawić.
Miejsce 1 łyżka oleju w woku lub dużej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać mieszaninę kurczaka, aż kurczak jest rumiane, o 5 protokół.
Kurczaka wyjąć z woka i odstawić na bok.
Wlać jeszcze 1 łyżkę oleju do rozgrzanego woka i wymieszać z cebulą, selerem naciowym, czosnkiem i płatkami czerwonej papryki. Gotować i mieszać warzywa, aż zaczną się miękkie, o 3 protokół.
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej, gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje, około 1 minuty.
Wyjąć wok z ognia, lekko wymieszać z gotowanym kurczakiem i orzeszkami ziemnymi i podawać.