Kurczak kreolski II
Kurczak kreolski II to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać curry, papryka, udka kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak kreolski dla dwojga, Kurczak Po Kreolsku, oraz Kurczak Po Kreolsku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Kawałki kurczaka opłukać, osuszyć i natrzeć brązowym cukrem. Na dużej patelni szybko podsmaż kurczaka na gorącym oleju (cukier nie może się palić). Gdy rumiane, usunąć do naczynia 10x15 cala pieczenia.
Podsmażyć cebulę i czosnek na oleju do miękkości.
Dodać paprykę słodką, pastę pomidorową, rodzynki, curry, wywar z kurczaka, liść laurowy, sól, pieprz czarny i pietruszkę. Dusić około 5 minut.
Polać kurczaka sosem, przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Zdjąć pokrywę i piec przez kolejne 30 minut lub do miękkości.