Kurczak Kijów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w Kijowie. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 3331 kalorii, 52g białka, oraz 346g tłuszczu każdy. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, połówki piersi kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Najlepszy Kurczak Kijów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić na sześć równych kawałków (po 2 łyżki). Wilgotnymi dłońmi uformuj każdą porcję masła w rolkę o długości 3 cali i grubości ¾ cala (alternatywnie możesz uformować masło wewnątrz kawałka papieru woskowego). Porcje masła owinąć w papier woskowy i zamrozić podczas przygotowywania piersi z kurczaka.
Przyciąć tłuszcz z piersi.
Połóż każdą pierś na papierze woskowym, przykryj innym arkuszem papieru woskowego i młotkiem lub wałkiem do ciasta funta do grubości 1/8 cala. Funt mięsa tak cienkie, jak to możliwe na krawędziach, ponieważ cieńsze krawędzie, łatwiej będzie je mocno uszczelnić, aby zapobiec wyciekaniu masła podczas gotowania. Uważaj, aby nie rozerwać mięsa. Każda pierś wbita powinna mieć około 8 cali długości i 5 cali szerokości.
Aby złożyć, Delikatnie odklej papier woskowy z każdej piersi.
Po jednej stronie każdej piersi posypać solą i pieprzem.
Umieść jeden kawałek masła na środku piersi kurczaka. Złożyć dwie strony na masło. Złóż jeden koniec piersi i zwiń resztę drogi.
Każdy kotlet posmarować ze wszystkich stron mąką, wytrząsając nadmiar. Zanurzyć lekko w ubitych jajach wytrząsając nadmiar.
Zawijamy w bułce tartej, równomiernie pokrywając kotlety i wytrząsając nadmiar.
Umieścić kotlety w jednej warstwie na talerzu, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny.
Rozgrzać olej do 182° w holenderskim piecu lub dużym woku na dużym ogniu. Ostrożnie obniżyć trzy kotlety z kurczaka do oleju i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy, o 8 minut w sumie. Kotlety nie powinny stykać się podczas smażenia. Obróć dwa razy, używając szczypiec lub 2 łyżek do obracania i usuwania kotletów z gorącego oleju; zapobiegnie to ich przebiciu.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i przenieść do podgrzewanego naczynia. Powtórz z pozostałymi kotletami.
Alternatywna metoda: Rozgrzej piekarnik do 177°. możesz smażyć kotlety przez 3 minuty, obracając raz.
Umieścić kotlety w 13 x 9 x 2-calowy patelni do pieczenia, i gotować odkryte, przez około 15 protokół. Obróć dwa razy podczas gotowania za pomocą szczypiec lub dwóch łyżek.
Przed podaniem odcedzić na ręcznikach papierowych.