Kurczak Jogurtowy Z Bliskiego Wschodu
Kurczak jogurtowy z Bliskiego Wschodu to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, miętę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jogurt W Stylu Bliskowschodnim, Sałatka Jogurtowo-Ogórkowa Z Bliskiego Wschodu, oraz Bliskowschodnia Tahini i przystawka jogurtowa.
Instrukcje
Wymieszać jogurt, oliwę z oliwek, ocet, oregano, zieloną cebulę, kminek, sól, paprykę, czarny pieprz i pieprz cayenne w dużej szklanej lub ceramicznej misce.
Dodać połówki piersi kurczaka i wrzucić do równomiernie płaszcz. Przykryć miskę folią i marynować w lodówce 1 godzinę na noc.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C). Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar. Zużyta marynata należy wyrzucić. Ułóż kurczaka w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a soki jasne, około 25 minut, obracając od czasu do czasu. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Przed podaniem udekorować miętą.