Kurczak Jerk

Kurczak Jerk
Jerk Chicken może być tylko Ameryka Środkowa przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 260 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.12 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś sos sojowy, ząbki czosnku, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony łosoś Jerk z domową przyprawą Jerk i refleksją nad dawaniem, Pieczony łosoś Jerk z domowej roboty jamajskiej przypraw Jerk, oraz Kurczak Jerk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz paprykę, szalotki, imbir, czosnek, tymianek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, brązowy cukier, sos sojowy, Skórka z limonki i sok, oliwa z oliwek, 2 łyżeczki czarnego pieprzu i 1 łyżka koszernej soli w misce roboczej robota kuchennego lub słoika blendera. Zmiksować, aż do uzyskania szorstkiego przecieru, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieścić kurczaki w dużej misce lub naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Zalać kurczaki marynatą i obrócić do momentu, aż dokładnie pokryje się skórką. Podziel kurczaka i marynatę między dwoma workami z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów lub umieść w dużym naczyniu do pieczenia i przykryj szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Umieść całe jagody ziela angielskiego i liście laurowe w worku z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów i napełnij wodą. Przechowywać w lodówce kurczaka i liści laurowych co najmniej 10 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Gdy jest gotowy do gotowania, wyjąć kurczaka z worków, pozostawić nadmiar marynaty kapać i przenieść na duży talerz. Zapal pół komina pełnego węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle o jedną ścianę grilla w czajniku. Alternatywnie Ustaw palniki grilla gazowego z lewej strony na średnio-wysokie ciepło. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Ustaw dolne i wieczkowe otwory wentylacyjne do połowy otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Odcedzić liście laurowe i jagody ziela angielskiego w drobnym sitku siatkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Rozłóż 2 / 3rds liści laurowych równomiernie na chłodniejszej stronie grilla (jest ok, jeśli niektóre jagody ziela angielskiego spadną) we wzór na tyle duży, aby pasował do kurczaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Połóż kurczaki nad liśćmi laurowymi skórą do góry z nogami skierowanymi w kierunku gorętszej strony grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Umieść 1/3 pozostałych liści laurowych na gorącej stronie grilla i natychmiast przykryj, odpowietrznikiem nad kurczakiem. Gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Otwórz pokrywę i umieść połowę pozostałych liści laurowych i jagód ziela angielskiego na gorącej stronie grilla bezpośrednio nad węglami. Natychmiast przykryć i gotować przez kolejne 15 minut. Otwórz pokrywę, dodaj 15 nowych węgli do stosu gorących węgli, a następnie umieść pozostałe liście laurowe i jagody ziela angielskiego na gorącej stronie grilla bezpośrednio nad węglami. Przykryć i nadal gotować, aż najfajniejsza część piersi kurczaka rejestruje 63° na natychmiastowym termometrze odczytu, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Odkryj grill i odczekaj pięć minut, aż węgle znów będą gorące (jeśli używasz grilla gazowego, zwiększ ciepło do wysokiej). Ostrożnie wyjmij kurczaka z liści laurowych i przenieś go na gorącą stronę Skórki grilla do góry. Używając szczypiec, Wrzuć liście laurowe do grilla bezpośrednio na węgle lub palniki,aby paliły. Gotować kurczaka, aż lekko zwęglone, o 3 protokół. Odwróć kurczaka i nadal gotować, aż skóra będzie chrupiąca i zwęglona i najchłodniejsza część piersi rejestruje 150 do 68° na natychmiastowym termometrze odczytu, 4 do 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
12
Przełożyć na duży talerz, pozostawić na 5 minut i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia22
Magazyn