Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka bezglutenowe i pierogi spróbować. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 817 kalorii, 51g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Serious Eats ma 79 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mąkę ryżową, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Kurczak i pierogi bezglutenowe, Malfatti bezglutenowe (pierogi ze szpinakiem i ricottą) w sosie pomidorowym (bezglutenowe, wegetariańskie), oraz Odp: pierogi z kurczakiem i bezglutenowe ze świeżymi ziołami.
Instrukcje
1
Do zupy: w dużym garnku podgrzać oliwę na średnim ogniu, aż się połysk.
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać marchew i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
Dodać cebulę i seler. Gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie, ale nie brązowe, o 7 protokół. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać białą mąkę ryżową i gotować, mieszając, aż mąka po prostu zaczyna brązowieć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego Ryżu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Trzepać w wodzie w powolnym, stałym strumieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Dodać udka z kurczaka i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia. Gdy osiągnie wrzenia, odtłuścić powierzchnię wszelkich szumowiny, a następnie obniżyć ciepło do gołego gotować. Gotować, uncovered, skimming kilka razy, aż kurczak jest całkowicie miękki, około 1 1/2 godziny (dodać dodatkową wodę lub bulion kurczaka w razie potrzeby, aby utrzymać kurczaka i warzywa pod wodą).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
7
Wyjmij kurczaka z zupy łyżką szczelinową i połóż na czystej desce do krojenia. Pozostawić do spoczynku, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie rozdrobnić mięso palcami lub dwoma widelcami, odrzucając kości i nadmiar tłuszczu lub chrząstki. Kurczaka rozdrobnić lub pokroić na kawałki wielkości kęsa i wrócić do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Do pierogów: w średniej misce ubić mąkę ryżową białą, skrobię kukurydzianą, słodką mąkę ryżową, natkę pietruszki, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i gumę ksantanową.
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać mleko i jajka i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
10
Przynieś zupę na wolnym ogniu. Ciasto, około 2 łyżki na raz, miarka na wierzch zupy. Dostaniesz około 15 pierogów. Ciasto pierogi pokryje wierzch zupy i dotknie. To normalne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Jak tylko dodasz Ostatnie kluski, przykryj garnek. Ogrzać na niskim poziomie i gotować przez 20 minut bez otwierania pokrywy. Tester włożony w środek pieroga powinien wyjść czysty. Łyżka do poszczególnych misek lub talerzy i podawać na gorąco. Resztki przechowuj w lodówce do czterech dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia