Kurczak i pasternak "frytki" z ostrym octem
Kurczak i pasternak "frytki" z ostrym octem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, płatki czerwonej papryki, ocet destylowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pasternakowe Frytki Z Pikantnym Sosem Curry, Powoli pieczona Grappa czosnek i pieprz Cytrynowy kurczak z frytkami z pasternakiem, oraz Frytki Z Pasternakiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
Obrać pasternak i ćwiartkę wzdłuż. (Jeśli jest duży, pociąć wzdłuż na ósemki i wyciąć rdzenie.) Wymieszać z 1 łyżką oleju w dużej płytkiej patelni do pieczenia i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Piecz, mieszając od czasu do czasu, przygotowując kurczaka (około 5 minut).
Kurczaka osuszyć, następnie posypać 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż się połyskuje, następnie brązową skórą kurczaka, o 3 protokół.
Kurczak Transfer, strona skóry do góry, patelnia z pasternakiem, reserving patelnia, i pieczeń, aż kurczak jest gotowane przez i pasternak są miękkie i karmelizowane, o 20 protokół.
Podczas pieczenia kurczaka, podgrzać tłuszcz na patelni z pozostałą łyżką oleju, następnie dodać ocet i płatki czerwonej papryki i gotować, mieszając, 30 sekund.
Wlać do filiżanki i zachować ciepło, przykryte.
Podawać kurczaka i frytki skropione ostrym octem.