Kurczak i bulwa Bodacious

Kurczak i bulwa Bodacious
Kurczak i Bodacious Bulb mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 697 kalorii , 34 g białka i 49 g tłuszczu każda. Za 4,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką marchewkę, świeżo mieloną paprykę, kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64% . Wypróbuj wyśmienitą bulwę kopru włoskiego, kurczaka z rozmarynem , ciasto z ukrytymi cebulamii glazurowaną i duszoną bulwę kopru włoskiego w stylu Thomasa Kellera, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Opłucz i osusz kurczaka. Na stabilnej powierzchni pokrój kurczaka ostrym nożem na 8 części plus kręgosłup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak, Jeśli To Możliwe, OrganicznyKurczak, Jeśli To Możliwe, Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Dopraw wszystkie kawałki po 1 łyżeczce soli i pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce wszystko oprócz kręgosłupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
W dużym rondlu lub małym garnku ustawionym na dużym ogniu dodaj 1 łyżkę oleju czosnkowego, a gdy będzie gorący, dodaj przyprawiony kręgosłup kurczaka. Smażyć przez 4 do 5 minut, następnie dodać zarezerwowane ząbki czosnku, tymianek i pokrojone warzywa. Odwróć kręgosłup i kontynuuj gotowanie, aż dobrze się zarumieni, dodatkowe 5 minut. (Wskazówka: aby ułatwić późniejsze wyjęcie sosu, przed dodaniem do garnka zawiąż ząbki czosnku w gazę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Czosnek, Zarezerwowany Z Oleju CzosnkowegoCzosnek, Zarezerwowany Z Oleju Czosnkowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
4
Zdeglasuj patelnię niewielką ilością bulionu, aby oddzielić tłuszcz od dna patelni, a następnie dodaj pozostały bulion i wodę. Doprowadź do silnego wrzenia i gotuj przez 45 minut. Odcedź składniki, ale zachowaj ząbki czosnku w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Odstawiamy i zbieramy tłuszcz z wierzchu. Odłożyć na bok. Powinno wyjść około 3 szklanek. Można to przygotować wcześniej.
6
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Na dużej patelni o głębokich ściankach i na dużym ogniu dodaj 1/4 szklanki oleju czosnkowego. Kiedy zacznie dymić, dodaj pokrojone ząbki czosnku i gotuj, aż będą chrupiące i jasnozłociste, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i posyp odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Dodaj kurczaka i ostrożnie podsmaż kawałki, obracając w razie potrzeby, aż uzyskasz ładny, nawet ciemnozłoty kolor ze wszystkich stron. Gdy kawałki będą gotowe, wyjmij je na blachę do pieczenia i trzymaj w ciepłym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Odlej nadmiar tłuszczu z patelni, na której smażono kurczaka, i ustaw ogień na średni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju czosnkowego i mąkę i ciągle mieszaj, aż powstanie pasta. Pozwól zasmażce gotować się przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając, a następnie powoli dodaj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Dodawaj po około 1/2 szklanki na raz i kontynuuj ubijanie. Gdy mieszanina zgęstnieje, zmniejsz ogień do małego, a następnie dodaj zarezerwowane ugotowane ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
13
Wymieszaj je z zasmażką, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem i trzymaj w cieple aż do podania na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
14
Połóż 1/2 szklanki sosu czosnkowego na talerzu i połóż na nim kilka kawałków kurczaka. Połóż 1 łyżkę sosu na wierzchu kurczaka i udekoruj natką pietruszki, pokrojonymi w kostkę pomidorami i smażonymi plasterkami czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj połowę oliwy i cały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
16
Podgrzej i gotuj przez 10 minut, dostosowując ogień w razie potrzeby. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
17
W czystym szklanym słoju o pojemności 16 uncji dodaj przygotowany czosnek i pozostały olej. Przykryj i przechowuj w lodówce. Zużyć w ciągu 2 do 3 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1
Użyj do tego dobrej jakości oliwy z oliwek, ale nie z pierwszego tłoczenia. Potrzebujesz oliwy z oliwek, która wytrzyma trochę ciepła, ponieważ wkrótce będziesz smażyć wszystko na tym oleju!
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Znajdź najświeższe, najtwardsze i najbielsze cebule czosnku, jakie możesz znaleźć. Delikatnie rozłam cebulę, a następnie ostrożnie odetnij łodygę od każdego goździka i obierz skórkę. Bądź wybredny, użyj największych i zostaw mniejsze do innego przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3
Używaj oleju do smażenia, czosnku do wszystkiego. Gdy skończy się czosnek, zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn