Kurczak i bulwa Bodacious

Kurczak i bulwa Bodacious
Kurczak i Bodacious Bulb mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 697 kalorii , 34 g białka i 49 g tłuszczu każda. Za 4,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką marchewkę, świeżo mieloną paprykę, kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64% . Wypróbuj wyśmienitą bulwę kopru włoskiego, kurczaka z rozmarynem , ciasto z ukrytymi cebulamii glazurowaną i duszoną bulwę kopru włoskiego w stylu Thomasa Kellera, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Opłucz i osusz kurczaka. Na stabilnej powierzchni pokrój kurczaka ostrym nożem na 8 części plus kręgosłup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak, Jeśli To Możliwe, OrganicznyKurczak, Jeśli To Możliwe, Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Dopraw wszystkie kawałki po 1 łyżeczce soli i pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce wszystko oprócz kręgosłupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
W dużym rondlu lub małym garnku ustawionym na dużym ogniu dodaj 1 łyżkę oleju czosnkowego, a gdy będzie gorący, dodaj przyprawiony kręgosłup kurczaka. Smażyć przez 4 do 5 minut, następnie dodać zarezerwowane ząbki czosnku, tymianek i pokrojone warzywa. Odwróć kręgosłup i kontynuuj gotowanie, aż dobrze się zarumieni, dodatkowe 5 minut. (Wskazówka: aby ułatwić późniejsze wyjęcie sosu, przed dodaniem do garnka zawiąż ząbki czosnku w gazę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Czosnek, Zarezerwowany Z Oleju CzosnkowegoCzosnek, Zarezerwowany Z Oleju Czosnkowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
4
Zdeglasuj patelnię niewielką ilością bulionu, aby oddzielić tłuszcz od dna patelni, a następnie dodaj pozostały bulion i wodę. Doprowadź do silnego wrzenia i gotuj przez 45 minut. Odcedź składniki, ale zachowaj ząbki czosnku w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Odstawiamy i zbieramy tłuszcz z wierzchu. Odłożyć na bok. Powinno wyjść około 3 szklanek. Można to przygotować wcześniej.
6
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Na dużej patelni o głębokich ściankach i na dużym ogniu dodaj 1/4 szklanki oleju czosnkowego. Kiedy zacznie dymić, dodaj pokrojone ząbki czosnku i gotuj, aż będą chrupiące i jasnozłociste, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i posyp odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Dodaj kurczaka i ostrożnie podsmaż kawałki, obracając w razie potrzeby, aż uzyskasz ładny, nawet ciemnozłoty kolor ze wszystkich stron. Gdy kawałki będą gotowe, wyjmij je na blachę do pieczenia i trzymaj w ciepłym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
10
Odlej nadmiar tłuszczu z patelni, na której smażono kurczaka, i ustaw ogień na średni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju czosnkowego i mąkę i ciągle mieszaj, aż powstanie pasta. Pozwól zasmażce gotować się przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając, a następnie powoli dodaj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
12
Dodawaj po około 1/2 szklanki na raz i kontynuuj ubijanie. Gdy mieszanina zgęstnieje, zmniejsz ogień do małego, a następnie dodaj zarezerwowane ugotowane ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
13
Wymieszaj je z zasmażką, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem i trzymaj w cieple aż do podania na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
14
Połóż 1/2 szklanki sosu czosnkowego na talerzu i połóż na nim kilka kawałków kurczaka. Połóż 1 łyżkę sosu na wierzchu kurczaka i udekoruj natką pietruszki, pokrojonymi w kostkę pomidorami i smażonymi plasterkami czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 Do 3 łyżek Drobno Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj połowę oliwy i cały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
16
Podgrzej i gotuj przez 10 minut, dostosowując ogień w razie potrzeby. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
17
W czystym szklanym słoju o pojemności 16 uncji dodaj przygotowany czosnek i pozostały olej. Przykryj i przechowuj w lodówce. Zużyć w ciągu 2 do 3 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1
Użyj do tego dobrej jakości oliwy z oliwek, ale nie z pierwszego tłoczenia. Potrzebujesz oliwy z oliwek, która wytrzyma trochę ciepła, ponieważ wkrótce będziesz smażyć wszystko na tym oleju!
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Znajdź najświeższe, najtwardsze i najbielsze cebule czosnku, jakie możesz znaleźć. Delikatnie rozłam cebulę, a następnie ostrożnie odetnij łodygę od każdego goździka i obierz skórkę. Bądź wybredny, użyj największych i zostaw mniejsze do innego przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
3
Używaj oleju do smażenia, czosnku do wszystkiego. Gdy skończy się czosnek, zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn