Kurczak i bulwa Bodacious

Kurczak i bulwa Bodacious
Kurczak i Bodacious Bulb mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 697 kalorii , 34 g białka i 49 g tłuszczu każda. Za 4,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką marchewkę, świeżo mieloną paprykę, kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64% . Wypróbuj wyśmienitą bulwę kopru włoskiego, kurczaka z rozmarynem , ciasto z ukrytymi cebulamii glazurowaną i duszoną bulwę kopru włoskiego w stylu Thomasa Kellera, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Opłucz i osusz kurczaka. Na stabilnej powierzchni pokrój kurczaka ostrym nożem na 8 części plus kręgosłup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak, Jeśli To Możliwe, OrganicznyKurczak, Jeśli To Możliwe, Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Dopraw wszystkie kawałki po 1 łyżeczce soli i pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce wszystko oprócz kręgosłupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
W dużym rondlu lub małym garnku ustawionym na dużym ogniu dodaj 1 łyżkę oleju czosnkowego, a gdy będzie gorący, dodaj przyprawiony kręgosłup kurczaka. Smażyć przez 4 do 5 minut, następnie dodać zarezerwowane ząbki czosnku, tymianek i pokrojone warzywa. Odwróć kręgosłup i kontynuuj gotowanie, aż dobrze się zarumieni, dodatkowe 5 minut. (Wskazówka: aby ułatwić późniejsze wyjęcie sosu, przed dodaniem do garnka zawiąż ząbki czosnku w gazę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Czosnek, Zarezerwowany Z Oleju CzosnkowegoCzosnek, Zarezerwowany Z Oleju Czosnkowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
4
Zdeglasuj patelnię niewielką ilością bulionu, aby oddzielić tłuszcz od dna patelni, a następnie dodaj pozostały bulion i wodę. Doprowadź do silnego wrzenia i gotuj przez 45 minut. Odcedź składniki, ale zachowaj ząbki czosnku w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Odstawiamy i zbieramy tłuszcz z wierzchu. Odłożyć na bok. Powinno wyjść około 3 szklanek. Można to przygotować wcześniej.
6
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Na dużej patelni o głębokich ściankach i na dużym ogniu dodaj 1/4 szklanki oleju czosnkowego. Kiedy zacznie dymić, dodaj pokrojone ząbki czosnku i gotuj, aż będą chrupiące i jasnozłociste, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i posyp odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Dodaj kurczaka i ostrożnie podsmaż kawałki, obracając w razie potrzeby, aż uzyskasz ładny, nawet ciemnozłoty kolor ze wszystkich stron. Gdy kawałki będą gotowe, wyjmij je na blachę do pieczenia i trzymaj w ciepłym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
10
Odlej nadmiar tłuszczu z patelni, na której smażono kurczaka, i ustaw ogień na średni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju czosnkowego i mąkę i ciągle mieszaj, aż powstanie pasta. Pozwól zasmażce gotować się przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając, a następnie powoli dodaj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Dodawaj po około 1/2 szklanki na raz i kontynuuj ubijanie. Gdy mieszanina zgęstnieje, zmniejsz ogień do małego, a następnie dodaj zarezerwowane ugotowane ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
13
Wymieszaj je z zasmażką, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem i trzymaj w cieple aż do podania na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Połóż 1/2 szklanki sosu czosnkowego na talerzu i połóż na nim kilka kawałków kurczaka. Połóż 1 łyżkę sosu na wierzchu kurczaka i udekoruj natką pietruszki, pokrojonymi w kostkę pomidorami i smażonymi plasterkami czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj połowę oliwy i cały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
16
Podgrzej i gotuj przez 10 minut, dostosowując ogień w razie potrzeby. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
17
W czystym szklanym słoju o pojemności 16 uncji dodaj przygotowany czosnek i pozostały olej. Przykryj i przechowuj w lodówce. Zużyć w ciągu 2 do 3 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
1
Użyj do tego dobrej jakości oliwy z oliwek, ale nie z pierwszego tłoczenia. Potrzebujesz oliwy z oliwek, która wytrzyma trochę ciepła, ponieważ wkrótce będziesz smażyć wszystko na tym oleju!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2
Znajdź najświeższe, najtwardsze i najbielsze cebule czosnku, jakie możesz znaleźć. Delikatnie rozłam cebulę, a następnie ostrożnie odetnij łodygę od każdego goździka i obierz skórkę. Bądź wybredny, użyj największych i zostaw mniejsze do innego przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3
Używaj oleju do smażenia, czosnku do wszystkiego. Gdy skończy się czosnek, zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn