Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto

Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto
Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto jest bezglutenowe przepis z 3 porcjami. To danie główne ma 844 kalorii, 32G białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, jalapeno, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto, Kurczak pieczony na patelni z salsą Kolendrowo-limonkową Verde, oraz Cilantro Lime White Bean Hummus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla kurczaka z białą fasolą Chile Verde: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Linia duża blacha do pieczenia lub ciastka z folią. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Usuń skórki z Tomatillo. Umyć, osuszyć i przeciąć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
3
Umieść wyciętą stronę na blasze do pieczenia wyłożonej folią. Umyć i pokroić poblanos na pół, usunąć żebrowanie, nasiona i łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Miejsce wyciąć stronę w dół (Skórki skierowane do góry) na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Skrop Tomatillo i poblanos oliwą z oliwek. Piecz w temperaturze 425 stopni F, aż Tomatillo będą miękkie i chiles są blisterowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
6
Dodaj gotowane Tomatillo i poblanos (można je skórki, jeśli chcesz, ale zdecydowałem się nie) w robocie kuchennym i puree do gładkiej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
8
Dodaj cebulę i saute aż złoty i przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Dodaj czosnek, oregano, kminek i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
10
Saute przez dodatkowe 3 minuty. Wymieszać mieszaninę tomatillo, gotować na średnim ogniu (obniżenie ciepła, jeśli wystąpi rozpylanie) przez 10 minut, aż zgęstnieje. Wymieszać bulion, fasolę (z płynem) i rozdrobnionego kurczaka. Nadal gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 20 minut.Wymieszać posiekany chard, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze 5-10 minut, aż chard będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
11
Podawać z pesto z limonki kolendrowej, śmietaną, chipsami tortilla i pokrojonym w kostkę awokado.Do Pesto Kolendrowo-limonkowego
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
12
Dodaj wszystkie składniki do malaksera i zmiksuj na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie

Składniki

3krewetki i żyłkiAwokado pokrojone w kostkę, opcjonalnieAwokado pokrojone w kostkę, opcjonalnie0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)25 uncji puszek fasoli cannellini, z płynem5 uncji puszek fasoli cannellini, z płynem7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak3krewetki i żyłkiKurczak Z Białej Fasoli Chile VerdeKurczak Z Białej Fasoli Chile Verde0Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1Batoniki toffi Heathsłodka cebula Maui lub Vidalia, grubo posiekanasłodka cebula Maui lub Vidalia, grubo posiekana1bunchświeża kolendraświeża kolendra2goździkiposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzajuposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzaju4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony0Jalapeno, nasiona i żebrowanie usunięteJalapeno, nasiona i żebrowanie usunięte2limonki, soczystelimonki, soczyste3krewetki i żyłkiKolendro-limonkowe Pesto, przepisyKolendro-limonkowe Pesto, przepisy3krewetki i żyłkiPesto Kolendrowo-LimonkowePesto Kolendrowo-Limonkowe57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek, plus dodatkowo do pomidorów i chillioliwa z oliwek, plus dodatkowo do pomidorów i chilli1Batoniki toffi Heathdo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalniedo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalnie227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgePoblano chilesPoblano chiles1Batoniki toffi Heathsól według smakusól według smaku3krewetki i żyłkisól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowany, rozdrobniony kurczak (patrz: rozdrobniony kurczak Tex-Mex Crock-Pot)gotowany, rozdrobniony kurczak (patrz: rozdrobniony kurczak Tex-Mex Crock-Pot)3krewetki i żyłkiKwaśna śmietana, opcjonalnieKwaśna śmietana, opcjonalnie9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechard szwajcarski, posiekane (około 1 pęczek), łodygi usuniętechard szwajcarski, posiekane (około 1 pęczek), łodygi usunięte454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory, bez łupin, przekrojone na półpomidory, bez łupin, przekrojone na pół3krewetki i żyłkiChipsy Tortilla, opcjonalnieChipsy Tortilla, opcjonalnie1garśćorzechy włoskie (ok. 1/4 szklanki)orzechy włoskie (ok. 1/4 szklanki)1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia56
Magazyn