Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto

Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto
Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto jest bezglutenowe przepis z 3 porcjami. To danie główne ma 844 kalorii, 32G białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, jalapeno, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto, Kurczak pieczony na patelni z salsą Kolendrowo-limonkową Verde, oraz Cilantro Lime White Bean Hummus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla kurczaka z białą fasolą Chile Verde: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Linia duża blacha do pieczenia lub ciastka z folią. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Usuń skórki z Tomatillo. Umyć, osuszyć i przeciąć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
3
Umieść wyciętą stronę na blasze do pieczenia wyłożonej folią. Umyć i pokroić poblanos na pół, usunąć żebrowanie, nasiona i łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Miejsce wyciąć stronę w dół (Skórki skierowane do góry) na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Skrop Tomatillo i poblanos oliwą z oliwek. Piecz w temperaturze 425 stopni F, aż Tomatillo będą miękkie i chiles są blisterowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
6
Dodaj gotowane Tomatillo i poblanos (można je skórki, jeśli chcesz, ale zdecydowałem się nie) w robocie kuchennym i puree do gładkiej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8
Dodaj cebulę i saute aż złoty i przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodaj czosnek, oregano, kminek i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
10
Saute przez dodatkowe 3 minuty. Wymieszać mieszaninę tomatillo, gotować na średnim ogniu (obniżenie ciepła, jeśli wystąpi rozpylanie) przez 10 minut, aż zgęstnieje. Wymieszać bulion, fasolę (z płynem) i rozdrobnionego kurczaka. Nadal gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 20 minut.Wymieszać posiekany chard, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze 5-10 minut, aż chard będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
11
Podawać z pesto z limonki kolendrowej, śmietaną, chipsami tortilla i pokrojonym w kostkę awokado.Do Pesto Kolendrowo-limonkowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Niebieskie Chipsy TortillaPokruszone Niebieskie Chipsy Tortilla
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
12
Dodaj wszystkie składniki do malaksera i zmiksuj na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Składniki

3trochę posiekanej cukiniiAwokado pokrojone w kostkę, opcjonalnieAwokado pokrojone w kostkę, opcjonalnie0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)25 uncji puszek fasoli cannellini, z płynem5 uncji puszek fasoli cannellini, z płynem7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania3trochę posiekanej cukiniiKurczak Z Białej Fasoli Chile VerdeKurczak Z Białej Fasoli Chile Verde0warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1warzywo (np. szpinak)do średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej1bunchświeża kolendraświeża kolendra2goździkiczosnek goya®czosnek goya®4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony0Jalapeno, nasiona i żebrowanie usunięteJalapeno, nasiona i żebrowanie usunięte2limonki, soczystelimonki, soczyste3trochę posiekanej cukiniiKolendro-limonkowe Pesto, przepisyKolendro-limonkowe Pesto, przepisy3trochę posiekanej cukiniiPesto Kolendrowo-LimonkowePesto Kolendrowo-Limonkowe57papryka habanerosteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek, plus dodatkowo do pomidorów i chillioliwa z oliwek, plus dodatkowo do pomidorów i chilli1warzywo (np. szpinak)do 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalniedo 6 bułek hamburgerowych, podzielonych, opcjonalnie227papryka habaneroPoblano chilesPoblano chiles1warzywo (np. szpinak)sól według smakusól według smaku3trochę posiekanej cukiniisól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowany, rozdrobniony kurczak (patrz: rozdrobniony kurczak Tex-Mex Crock-Pot)gotowany, rozdrobniony kurczak (patrz: rozdrobniony kurczak Tex-Mex Crock-Pot)3trochę posiekanej cukiniiKwaśna śmietana, opcjonalnieKwaśna śmietana, opcjonalnie9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechard szwajcarski, posiekane (około 1 pęczek), łodygi usuniętechard szwajcarski, posiekane (około 1 pęczek), łodygi usunięte454papryka habanerotakie jak pestki dynitakie jak pestki dyni3trochę posiekanej cukiniiChipsy Tortilla, opcjonalnieChipsy Tortilla, opcjonalnie1garśćorzechy włoskie (ok. 1/4 szklanki)orzechy włoskie (ok. 1/4 szklanki)1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia56
Magazyn