Kurczak Harissa
Harissa Chicken wymaga około 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Harissa, Quinoa z kurczakiem harissa, oraz Skrzydełka Z Kurczaka Harissa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wędzoną paprykę, czosnek, kminek, kminek, paprykę chipotle i sos adobo w moździerzu i zmiel razem z tłuczkiem, aby uzyskać pastę. Posmaruj pastę na piersi kurczaka, umieść w misce, przykryj i przechowuj w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Kurczaka wyjąć z marynaty i wyrzucić nadmiar marynaty.
Piersi kurczaka posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Grilluj piersi kurczaka, aż mięso pokaże ślady grilla, a wnętrze nie jest już różowe, około 5 minut na stronę.