Kurczak grillowany w maśle jabłkowym
Apple-Butter Barbecued Chicken to przepis bezglutenowy i bezmleczny na 8 porcji. To danie główne ma 594 kalorie , 43 g białka i 39 g tłuszczu na porcję. Za 1,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka czosnku w proszku, pieprzu cayenne, sosu barbecue i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 65% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Barbecued Corn on the Cob With Spiced Butter , Barbecued Beer Can Chicken i Adobo, Garlic Barbecued Shrimp .
Instrukcje
Wymieszaj sól, czosnek w proszku, pieprz i pieprz cayenne; posyp nimi kurczaka.
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania, używając tacki ociekowej.
Wlej połowę soku jabłkowego do innego pojemnika i zachowaj do innego wykorzystania. Za pomocą otwieracza do puszek zrób dodatkowe dziurki w górnej części puszki. Trzymając kurczaka nogami skierowanymi w dół, opuść kurczaka nad puszkę, tak aby wypełnił jamę ciała.
Połóż kurczaka na ruszcie nad tacą ociekową.
Grillować pod przykryciem, na średnim ogniu przez 1,5 do 2 godzin lub do momentu, aż termometr wskaże 180°.
Wymieszaj masło jabłkowe z sosem barbecue; polewaj kurczaka od czasu do czasu w ciągu ostatnich 30 minut.
Zdejmij kurczaka z grilla, przykryj i odstaw na 10 minut.
Przed krojeniem wyjmij kurczaka z puszki.