Kurczak glazurowany pomarańczowo-klonowo
Przepis na kurczaka w glazurze pomarańczowo-klonowej można przygotować w około 35 minut . Przepis jest dla 6 osób. Za 2,12 dolara za porcję , przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 256 kalorii , 36 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką skórkę pomarańczową, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular na poziomie 62% , co jest solidnym wynikiem. Podobne przepisy obejmują : Łosoś glazurowany musztardą i klonem , Polędwiczka wieprzowa glazurowana klonem i boczkiem oraz Kotlety z polędwiczki wieprzowej glazurowane klonem z sosem daktylowym i prażonym kuskusem z orzeszkami piniowymi .
Instrukcje
W małym rondelku połącz sok pomarańczowy, syrop, ocet, musztardę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Doprowadź do wrzenia i gotuj, aż płyn zredukuje się do 1/2 szklanki, około 5 minut. Dodaj bazylię i skórkę pomarańczową.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Posyp kurczaka pozostałą solą i pieprzem. Grilluj kurczaka pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 165°, często polewając mieszanką soku pomarańczowego.