Kurczak Fettuccine Alfredo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Fettuccine Alfredo. Jedna porcja tego dania zawiera około 44g białka, 31g tłuszczu i w sumie 642 kalorii. Za 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką parmezan, dodatkowy parmezan, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pół i pół kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Z Fettuccine Alfredo, Kurczak Fettuccine Alfredo, oraz Kurczak Fettuccine Alfredo dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Gotuj fettuccine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni gotuj boczek, aż będzie chrupiący.
Usuń ręczniki papierowe do odsączenia, zachowując 1-2 łyżki kapie.
Smaż kurczaka w kroplach, aż przestanie być różowy.
Dodaj grzyby i zieloną cebulę; gotuj, aż grzyby będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodać śmietanę, ser, paprykę i pieprz. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-10 minut. Dodaj zarezerwowany boczek.
Odcedź fettuccine; umieść w misce do serwowania.
Dodaj mieszankę kurczaka; wrzucić do płaszcza.
Udekoruj dodatkowym serem.