Kurczak Faszerowany (Puree Ziemniaczane)
Kurczak faszerowany (puree ziemniaczane) jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, masło, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Fetan i boczek faszerowany Kurczak z cebulą puree ziemniaczane, Morele Nadziewane kremowymi puree ziemniaczanym, oraz Poblanos faszerowane kozim serem puree ziemniaczane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W średnim rondlu dodaj ziemniaki i wystarczającą ilość zimnej wody, aby przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 15 protokół.
Odcedzić, a następnie wrzucić ziemniaki do garnka.
Dodać mleko, 2 łyżki masła i skórkę z cytryny i zacieru, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieść ziemniaki na powierzchnię roboczą, spłaszczyć na równą okrągłą i pokroić w ćwiartki.
Uruchom palce pod skórą każdej piersi kurczaka, aby oddzielić ją od mięsa.
Umieść 1/4 ziemniaków pod skórką każdej piersi, delikatnie naciskając, aby równomiernie rozprowadzić.
Nadziewany kurczak ułożyć na patelni, skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Piec do miękkości i soki uruchomić jasne, o 40 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz. Wymieszać sok z cytryny, pietruszka i pozostałe 2 łyżki masła do soków na patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dołu. Łyżka sosu na kurczaka i podawać.