Kurczak faszerowany kozim serem i estragonem
Kurczak nadziewany kozim serem i estragonem wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $3.85 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga koziego sera, skórki z cytryny, piersi z kurczaka i prosciutto. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Przepis ten zachwycił 299 osób. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Kurczak z kozim serem i estragonem, Kurczak smażony z kozim serem w sosie wiśniowo-estragonowym, oraz Pieczony kurczak z porem, estragonem i farszem z koziego sera.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ubić razem kozi ser, skórkę z cytryny, chilli, estragon i trochę przypraw.
Wytnij szczelinę z boku każdej piersi kurczaka, upewniając się, że nie przebijasz drugiej strony. Używając palców, zrób kieszeń i wsadź mieszankę serową do środka. Przyprawić piersi kurczaka, a następnie owinąć 2 plasterki prosciutto wokół każdego, szczelnie zakrywając kieszeń.
Umieścić na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i gotować przez 18-20 minut, aż gotowane, ale nadal wilgotne, a soki uruchomić jasne.