Kurczak duszony w sosie
Kurczak duszony w sosie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 282 kalorie, 23G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki, boczek pokrojony w poprzek w paski 1/4 cala, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszony kurczak i sos, Duszony kurczak z sosem i ryżem, oraz Duszony kurczak i sos (Makeover) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oleju. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy na patelnię. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, 8 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodać boczek na patelni i gotować, mieszając, aż tłuszcz jest renderowany, 2 protokół.
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżki oleju na patelni i mieszać w mące, aż włączone.
Dodać cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko zmięknie, 3 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i pomidorowy i gotuj, mieszając, aż pomidor lekko zmięknie, 5 minut.
Dodać mleko i bulion i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż lekko zgęstnieje, 3 protokół. Powrót kurczaka i wszelkie nagromadzone soki na patelni; dodać gałązki pietruszki.
Przykryć kurczaka i dusić w piekarniku przez 20 minut, aż mięso się ugotuje. Za pomocą szczypiec przełożyć kurczaka na talerz i wyrzucić gałązki pietruszki.
Powrót patelni do umiarkowanego ciepła i gotować sos, ubijając stale, aż gładka, o 2 protokół.
Ubić posiekaną natkę pietruszki, polać udka kurczaka sosem i podawać.