Kurczak Dijon
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Dijon Chicken. Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 425 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Udaj się do sklepu i kup czosnek, połówki piersi kurczaka, przyprawioną bułkę tartą i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Kurczak Dijon , Kurczak Dijon i Kurczak Dijon .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Dopraw kurczaka solą. Na małej patelni lub rondlu podsmaż razem masło, czosnek, musztardę i wino przez 3 do 4 minut na średnim ogniu; rozsmaruj mieszaninę na kurczaku.
Włóż bułkę tartą do płytkiego naczynia lub miski i obtocz kurczaka w bułce, pozostawiając skórkę.
Umieść powlekane kawałki kurczaka w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 1 godzinę lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany, a soki będą klarowne.