Kurczak Dijon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Dijon. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Ten przepis służy 3. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, tymianek, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Dijon, Kurczak Dijon, oraz Kurczak Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć piersi z kurczaka z opakowania i posypać solą.
Usunąć polędwicę z każdej piersi i odstawić.
Pokrój każdą pierś z kurczaka na 3 kawałki, w przybliżeniu tej samej wielkości. Posmarować odrobiną oliwy z oliwek.
Umieść kawałki piersi między dwoma kawałkami folii lub pergaminu i użyj młotka, pustej butelki wina lub wałka do ciasta, aby pobić kawałki kurczaka do nawet cienkości około 1/4 cala. Powtórz z kawałkami polędwicy. 2 na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę na średnim i wysokim ogniu. Wymieszać z masłem. Gdy masło jest spienione, dodać kawałki kurczaka na patelnię. Nie tłocz patelni, w razie potrzeby pracuj partiami. Lekko brązowy kurczak z jednej strony, przewrócić i brązowy z drugiej strony. Nie rozgotować kurczaka. Kawałki są cienkie i szybko się gotują.
Wyjmij kawałki kurczaka z patelni i odstaw na bok podczas przygotowywania sosu. 3
Dodać pokrojone szalotki na patelni. Obniż temperaturę do średniej. Wymieszać, aby pokryć pozostałym tłuszczem na patelni. Gotować, aż zmięknie, o 5 do 6 protokół. 4
Dodaj białe wino do patelni i zwiększ ciepło do wysokiej. Gdy większość wina odparuje, dodaj wodę, musztardę i suszony tymianek. Zmniejsz o połowę. 5 obniżyć ciepło do niskiego.
Dodać kurczaka z powrotem do patelni i płaszcz z sosem.
Zdjąć patelnię z ognia i skropić kremem. Smak i dostosować przyprawy, dodając więcej soli, jeśli to konieczne.
Podawać z makaronem jajecznym (Nie w wersji bezglutenowej), ryżem, puree ziemniaczanym, puréed seler lub pasternakiem (lub podawać samodzielnie lub z warzywami w wersji niskowęglowodanowej).