Kurczak Cytrynowo-Rozmarynowy

Kurczak cytrynowo-rozmarynowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1061 kalorii, 85g białka, oraz 77 g tłuszczu. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, rozmaryn, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Rosemary Lemon Kurczak, Kurczak Cytrynowy Rozmaryn, oraz Kurczak Cytrynowy Rozmaryn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę cytryny i umieścić wewnątrz jamy kurczaka wraz z rozmarynem i czosnkiem. Złożyć skrzydła pod i związać nogi razem. Kurczaka utrzeć na całej powierzchni z 2 łyżkami. masło i posypać wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem.
Umieść kurczaka, pierś do góry, na małym stojaku wewnątrz wolnej kuchenki. Przykryć i gotować na wysokiej, aż termometr natychmiastowy odczyt włożony do uda rejestry 82°, 4 do 4 1/2 godziny.
Rozgrzej brojlery do wysokiej. Roztopić Pozostałe 1 łyżka. masło.
Przełożyć kurczaka, pierś do góry, na wyłożoną folią blachę do pieczenia.
Szczotka kurczaka z roztopionym masłem i broil do brązowej skóry, 2 do 3 protokół.
Pozostawić kurczaka na 10 minut na desce do krojenia przed wyrzeźbieniem i podaniem.