Kurczak cytrynowo-oliwkowy z miętowym kuskusem
Kurczak cytrynowo-oliwkowy z miętowym kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 556 kalorii, 49g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mąki, cebuli, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak pieczony cytrynowo z oliwkowym kuskusem, Kurczak cytrynowy z owocowym oliwkowym kuskusem, oraz Kuskus Mielony.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni; odstawić.
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek, i smażyć 3 protokół. Wymieszać z mąką, kminek, cynamon, i papryka; smażyć 30 sekund.
Dodać bulion i wodę; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodać kurczaka i plasterki cytryny; przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż kurczak jest gotowy. Wmieszać ciecierzycę i oliwki i gotować do całkowitego ogrzania.
Podawać na miętowym kuskusie.
W razie potrzeby udekorować pokrojonymi w plasterki liśćmi mięty.