Kurczak curry pułkownika Benjamina
Przepis Colonel Benjamin ' s Curry Chicken jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 763 kalorie, 44g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kolendrę, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Colonel Sanders Pecan Pie, Kotlety Wieprzowe Kentucky Colonel Barbecue, oraz kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować 15 minut, często mieszając.
Dodaj mieszankę kminku, pomidora i soku. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli.
Dodać kurczaka i ziemniaki na patelnię; wymieszać posiekaną kolendrę. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Podawać mieszankę na ryżu i udekorować gałązkami kolendry.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.