Kurczak Curry Jęczmień
Curry Barley Chicken to danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 428 kalorii , 31 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 2,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka marmolady pomarańczowej, curry, połówek piersi kurczaka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 63% . Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Sałatka z kurczakiem w curry i jęczmieniem , Kasza w curry z portobellos i Kasza w curry z rodzynkami i migdałami .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż na oliwie cebulę, paprykę i czosnek, aż będą chrupiące. Wymieszaj jabłko i curry; gotować 1-2 minuty.
Dodaj bulion i jęczmień; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia. Ułóż kurczaka na mieszance jęczmiennej; posypać solą czosnkową. Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 45 minut. Odkryć; posmaruj marmoladą.
Piec bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty, a jęczmień będzie miękki.