Kurczak-Chorizo Paella

Kurczak-Chorizo Paella
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kurczak - Chorizo Paella może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 869 kalorii, 42g białka, oraz 23G tłuszczu. Mieszanka oleju roślinnego, skóra na, liść laurowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 70 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Kurczak i chorizo Paella, Jeden garnek kurczaka i Paella Chorizo, oraz Kurczak-Chorizo Paella dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz skrzydełka z kurczaka, cebulę, seler, marchew, liście laurowe, tymianek, ziarna pieprzu i jagody jałowca w dużym garnku i dodaj wodę do pokrycia. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim niskim do średniego ciepła; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
Wlać wywar przez drobny sitko; wyrzucić cząstki stałe. (Jeśli nie używać natychmiast, ostudzić, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Kłusuj kurczaka: Przynieś 8 szklanek wody, ćwiartowaną cebulę, liść laurowy i seler na wolnym ogniu w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać udka kurczaka i delikatnie kłusować, aż tylko miękkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
1
Wyjąć kurczaka z garnka za pomocą szczypiec i zarezerwować płyn do kłusowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Niech kurczak lekko ostygnie, a następnie wyrzuć skórę i rozdrobnij mięso. Zrobić sos: koncentrat pomidorowy, ketchup i papryka w blenderze. Odcedzić 2 szklanki zastrzeżonego płynu do kłusowania; dodać płyn do blendera i puree do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj pokrojoną cebulę, papryka i czosnek i gotować, aż półprzezroczyste, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać puree sos i gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Dodać rozdrobnionego kurczaka i wymieszać do pokrycia z sosem. Doprawić solą i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Dodać paella: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni paella lub dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać chorizo i gotować, aż tłuszcz renders, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
8
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Dodać ryż i wymieszać, aby lekko pokryć olejem. Wymieszać w grochu, papryka piquillo, oliwki, 2 szklanki mieszanki kurczaka i 2 1/4 szklanki szafran kurczaka bulion. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PiquilloPieprz Piquillo
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
SzafranSzafran
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Piec i podawać: przykryć patelnię paella lub patelnię szczelnie folią i piec, aż ciecz zostanie całkowicie wchłonięta, 20 do 22 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Wyjąć z piekarnika i odstawić, pokryte, 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Podawać na patelni. Zdjęcia Andrzej Sabin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

12pieprz czarnypieprz czarny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew w plasterkachmarchew w plasterkach1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w plasterkiseler pokrojony w plasterki2zdanieseler naciowy w plastrachseler naciowy w plastrach454Orzechy dowolne (posiekane)kolosalne krewetki z ogonami, obrane i oczyszczonekolosalne krewetki z ogonami, obrane i oczyszczone1świeży liść laurowyświeży liść laurowy2świeże liście lauroweświeże liście laurowe596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroch świeży lub mrożony (rozmrożony, jeśli mrożony)groch świeży lub mrożony (rozmrożony, jeśli mrożony)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony3jagody jałowcajagody jałowca596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane pestki Kalamaty lub czarnych oliwekposiekane pestki Kalamaty lub czarnych oliwek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula hiszpańska pokrojona w kostkęcebula hiszpańska pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana hiszpańska cebulaposiekana hiszpańska cebula2Cebula hiszpańska (1 ćwiartka, 1 cienko pokrojona)Cebula hiszpańska (1 ćwiartka, 1 cienko pokrojona)2(zima)wędzona hiszpańska paprykawędzona hiszpańska papryka2(zima)cienko pokrojona papryka piquillocienko pokrojona papryka piquillo2largesczerwona papryka, cienko pokrojonaczerwona papryka, cienko pokrojona2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRyż Calasparra (lub inny ryż paella)Ryż Calasparra (lub inny ryż paella)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nici szafranowenici szafranowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiHiszpańskie chorizo, cienko pokrojoneHiszpańskie chorizo, cienko pokrojone6gałązki2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku680Orzechy dowolne (posiekane)skóra na udach z kurczaka bez kości, tłuszcz przyciętyskóra na udach z kurczaka bez kości, tłuszcz przycięty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn