Kurczak cebulowy w sosie balsamicznym
Kurczak cebulowy w sosie balsamicznym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 601 kalorii, 33g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól i pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak cebulowy w sosie balsamicznym, Balsamiczny i karmelizowany Kurczak z cebulą parmezan, oraz Udka Z Kurczaka Ze Słodką Cebulką Balsamiczny Smak.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i zmniejszyć ogień do niskiej. Pozostawić cebulę do karmelizacji, mieszając tylko tyle, aby zapobiec sklejaniu i mieć pewność, że wszystkie boki są w pełni ugotowane.
Dodać czosnek i krótko podsmażyć.
Zwiększ ciepło do średniego.
Dodaj tylnych ćwierci kurczaka na patelni i brązowy po obu stronach.
Usuń kurczaka, cebulę i czosnek i umieścić w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Połącz wywar z octem. Rozpuścić patelnię z tej mieszaniny, a następnie doprowadzić do wrzenia i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje.
Wlać mieszaninę na kurczaka i mieszać w słońcu suszonych pomidorów. Przykryć naczynie szczelnie i piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut, lub aż kurczak jest gotowy i soki uruchomić jasne.