Kurczak Bazyli Milanese
Kurczak Bazyli Milanese wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz małe liście szpinaku, olej, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), oraz Kurczak Milanese.
Instrukcje
Wymieszać bułkę tartą, parmezan, 3 łyżeczki bazylii, 1 łyżeczkę czosnku w proszku i pieprz w płytkim naczyniu. Kurczaka lekko zwilżyć mlekiem. Równomiernie posmarować mieszanką okruchów chleba.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować kurczaka w partiach 2 do 3 minut na stronie lub aż złoty kolor i gotowane przez.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 4 łyżki oleju, sok z cytryny, cukier, pozostałą 1 łyżeczkę bazylii i 1/2 łyżeczki czosnku w proszku w małej misce z trzepaczką drucianą do dobrze wymieszanego.
Mżawka dressing na szpinaku; wrzucić do herbu dobrze.
Kurczaka podawać z sałatką szpinakową.