Kurczak babci Chardon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Chardon z kurczakiem babci. Ten przepis służy 8. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Wiele osób robiło ten przepis, a 614 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soku z cytryny, połówki piersi kurczaka, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mój rosół jest lepszy od mojej babci, Zapiekanka z kurczaka babci, oraz Grandman Annie ' s Chicken.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
W płytkiej misce ubić jajko z solą, pieprzem i 1 łyżeczką czosnku w proszku. W osobnym naczyniu wymieszaj bułkę tartą z 1 łyżeczką czosnku w proszku i parmezanem. Odstawić.
Wymieszać roztopione masło i sok z cytryny.
Wlać około 2/3 mieszaniny masła na dno naczynia do pieczenia 9x13 cali. Pochyl patelnię, aby pokryć dno.
Pieczarki rozłożyć równą warstwą na dnie naczynia. Każdą pierś kurczaka zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w mieszaninie okruchów chleba.
Pozostałe masło skropić kurczakiem i posypać natką pietruszki.
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż kurczak będzie złoty i soki będą czyste.