Kurczak Anthony ' ego
Kurczak Anthony ' ego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1434 kalorii, 59G białka, oraz 89g tłuszczu. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, mleko, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Anthony ' s Key Lime Pie, Sałatka Cezar Antoniego, oraz Tort czekoladowy Anthony ' s Souffle.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Przenieść do głębokiego naczynia do pieczenia 9x13 cali.
W średniej misce ubijamy jajka i mleko. Doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie zawijać w bułce tartej do pokrycia.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć piersi z kurczaka, aż soki przejdą jasne, i są dobrze rumiane z obu stron.
Wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Odcedzić nadmiar oleju z patelni z kurczaka, pozostawiając ją pokrytą.
Podczas gotowania kurczaka, miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż chrupiące.
Boczek wyjąć z patelni, pokruszyć i odstawić.
Umieść patelnię, która kiedyś miała kurczaka w nim na średnim ogniu.
Dodaj pomidora, cebulę i boczek i gotuj przez około 5 minut, lub aż cebula będzie miękka.
Wlać sos barbeque i pikantną musztardę. Dusić przez 5 minut.
Polać sosem makaron w naczyniu, następnie ułożyć kurczaka na wierzchu i przykryć posiekanym serem Monterey Jack.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi i naczynie zostanie podgrzane.