Kurczak, Andouille i Oyster Gumbo
Kurczak, Andouille i Oyster Gumbo to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 44g białka, oraz 44g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Mieszanka andouille, liście laurowe, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, Andouille, Crab and Oyster Gumbo, oraz Andouille, Crab and Oyster Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kur obficie doprawić solą i pieprzem cayenne.
Połączyć olej i mąkę w dużym, ciężkim garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Mieszając powoli i stale, zrobić zasmażkę w kolorze czekolady. (Kiedy starałem się zrobić moją pierwszą zasmażkę lata temu, pamiętam, że zadzwoniłem do taty i zapytałem go, ile to zajmie, a on powiedział mi " czas potrzebny na wypicie dwóch piw."Nie będąc pijącym piwo, musiałem wymyślić własny system. Teraz stawiam na dwie płyty, a kiedy już się zagrają mój roux jest zwykle w sam raz.)
Dodać cebulę, papryka, i seler, i gotować, mieszając, aż będą miękkie, 10 do 12 protokół.
Dodać bulion z kurczaka. (Zwykle rozgrzewam go w garnku tylko trochę przed dodaniem go do mieszanki zasmażki.) Wymieszać i doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Dodaj kurczaka. (Są tacy, którzy powiedzą ci, aby najpierw brązowy kurczaka, ale ja umieścić go na surowo.)
Dodaj liście laurowe i tymianek i gotuj w łagodnym wrzeniu przez 1 godzinę.
Dodać andouille i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak będzie bardzo delikatny, godzinę do półtorej godziny dłużej.
Kilka minut przed podaniem dodać ostrygi i gotować na wolnym ogniu, aż ostrygi zwijają się, około trzech minut. Dostosuj przyprawę do smaku. (Jeśli gumbo staje się zbyt grube podczas gotowania, po prostu dodaj więcej bulionu z kurczaka lub wody.)
Przedruk za pozwoleniem Twojej Mamy, jesteś katoliczką i potrafisz zrobić zasmażkę? autor: Marcelle Bienvenu. © 2006 Acadian House Publishers
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Santiago Ruiz Albarino Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Santiago Ruiz Albarino Blend]()
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.