Kurczak a la Vendemmia

Kurczak a la Vendemmian to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Mieszanka piersi z kurczaka, sól koszerna, winogrona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka, oraz Kurczak Popeye Tso (Kurczak generała Tso wykonany z samorodków kurczaka Popeye ' a) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Winogrona przecedzić w blenderze, a następnie przecedzić przez sito, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej soku. Powinieneś mieć około 2 1/2 szklanki soku.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni Fahrenheita. Doprawić kurczaka ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawą z kopru włoskiego.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na umiarkowanie wysokim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać oliwę z oliwek.
Dodać piersi z kurczaka, skóra w dół, i brązowy dobrze ze wszystkich stron, o siedem minut w sumie.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż kurczak odbywa się w całym, 12 do 15 protokół.
Przenieść kurczaka do półmiska i wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu na patelni.
Dodaj szalotka na patelni i powrót do umiarkowanego ciepła. Gotować do zmięknięcia, następnie dodać rozmaryn i krótko gotować, aby uwolnić jego zapach.
Dodaj 2 szklanki soku winogronowego i gotuj energicznie, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać bulion i wszystkie zebrane soki z półmiska kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się do kremowej konsystencji sosu. Całkowita objętość sosu będzie nieco większa niż 1 filiżanka.
Piersi z kurczaka przeciąć na pół ciężkim nożem lub tasakiem i odstawić na talerz. Łyżka sosu wokół nich i wokół nich.
Umieść nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu w małej, patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu. Obserwując uważnie, wrzucić nasiona często tak, że tosty równomiernie. Gdy są jasnobrązowe i pachnące, wlej je na talerz, aby ostygły. (Muszą być chłodne przed szlifowaniem, lub będą gumować ostrza blendera.)
Schłodzone nasiona wlać do blendera i dodać sól. Zmiksuj na proszek, usuwając blender ze stojaka i od czasu do czasu potrząsając nim, aby ponownie rozłożyć nasiona. Przechowywać w szczelnym pojemniku z dala od światła i ciepła do 4 miesięcy. lub zamrozić na okres do 1 roku.