Kung Pao Indycze Pałeczki Perkusyjne
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kung Pao indycze pałeczki perkusyjne mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 2698 kalorii, 61g białka, oraz 260 g tłuszczu. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, imbir, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kung Pao Cukinia, Kung Pao Chicken Drumsticks, oraz Kung Pao Turcja.
Instrukcje
W małym rondlu przynieś miód i 1 łyżkę imbiru na wolnym ogniu.
Niech ostygnie, a następnie przecedzić miód do miski.
W średnim rondlu podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego.
Dodać szalotkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 4 protokół.
Dodać czosnek i pozostałe 3 łyżki imbiru i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół. Wymieszać mirin i ocet i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszona, 2 protokół.
Dodaj zarówno sosy sojowe i hoisin i dusić tylko do lekko zagęszczony, o 1 minutę. Wymieszaj Sambal oelek.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 1 kwartę oleju rzepakowego do 350 na termometrze do głębokiego smażenia.
Dodać pałeczki i smażyć na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący i złoty i natychmiastowy odczyt termometru włożonego w pobliżu kości rejestruje 160, 20 do 25 minut; pamiętaj, aby utrzymać temperaturę oleju na 35
Odcedzić pałeczki i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Przenieść pałeczki do dużej miski i wrzucić do herbu z sosem. W talerzu ciasto, połączyć orzeszki ziemne i szalotki.
Zwinąć nogi indyka w mieszaninie orzechowo-scallion, skropić miodem imbirowym i podawać.