Kukurydziana Panna Cotta z Dulce de Leche
Przepis kukurydza Panna Cotta z Dulce de Leche jest gotowy w około 7 godzin i 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos karmelowy, wodę, kłosy kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodka Kukurydza Panna Cotta, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta.
Instrukcje
Mleko i cukier gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodać ziarna kukurydzy. Dusić, aż kukurydza będzie miękka, o 5 protokół. Przecedzić mleko do dużego rondla; dodać 2 szklanki śmietany, grubą sól i kolby kukurydzy. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć; zdjąć z ognia. Strome 30 minut.
Przenieść kukurydzę do małej miseczki. Cover; chill.
W międzyczasie umieść 3 łyżki wody w małej filiżance.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, co najmniej 15 minut.
Usunąć kolby z mieszaniny śmietany; wyrzucić kolby. Doprowadzić mieszaninę śmietany na wolnym ogniu.
Dodać zmiękczoną żelatynę; mieszać do rozpuszczenia. Podzielić mieszaninę śmietany między sześć 3/4 szklanki ramekins lub budyniu filiżanek. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Ubić dulce de leche i 3 łyżki śmietany w małej misce do wymieszania. Łyżka trochę sosu na każdej panna cotta.
Posypać kilka ziaren kukurydzy na każdym deserze (rezerwa pozostała kukurydza do innego użytku) i podawać.