Kukurydza wiejska
Przepis Country Corn można przygotować w około 20 minut . Za 89 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 162 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. Mieszanka soli, wody, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis polubiło 76 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Kilku osobom naprawdę spodobał się ten dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 40% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Country Potato , Beer Can Chicken, Country Style Vegetables with Roasted Garlic i Country Breakfast: Tofu and Veggie Scramble With Home Fries .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle przez 2-3 minuty lub do miękkości. Dodaj kukurydzę; przykryj i gotuj przez 4-5 minut lub do momentu podgrzania.
Tymczasem w małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, śmietanę, wodę, sól i pieprz do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo wmieszaj do mieszanki kukurydzianej. Doprowadź do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z pomidorami.