Kukurydza po indyjsku na kolbie w sosie cebulowo-jogurtowym
Przepis Kukurydza w stylu indyjskim na kolbie w sosie cebulowo-jogurtowym jest gotowy w około 35 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ta przystawka ma 148 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jogurt, kłosy kukurydzy na kolbie, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Indian Restaurant Style Onion Bhaji-Smażone Cebulowe Placki, Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym, oraz Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połamać lub przeciąć każdą kolbę kukurydzy na pół.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu i smażyć kukurydzę na patelni, aż złoto-brązowy ze wszystkich stron, o 10 protokół, często obracając.
Cebula Pulse, czosnek i imbir do gładkiej pasty w maszynce; wymieszać w liściach curry, nasiona kminku, chili w proszku i cukru. Gotować w gorącym oleju na średnim ogniu, aż olej zacznie się oddzielać, często mieszając, około 10 minut.
Wyjąć patelnię z ognia i niech ostygnie pasta; wymieszać z jogurtem. Powrót kukurydzy do sosu jogurtowego i sos łyżka na kukurydzy służyć.