Kukurydza karmelowa z wędzonymi migdałami i Fleur de Sel
Kukurydza karmelowa z wędzonymi migdałami i Fleur de Sel to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Ta przystawka ma 546 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka fleur de sel, soda oczyszczona, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Brązowy Cukier Karmel Kukurydza Z Fleur De Sel, Brązowy Cukier Karmel Kukurydza Z Fleur De Sel, oraz Kukurydza kokosowo-karmelowa z migdałami i żurawiną.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z pergaminem lub folią aluminiową i obficie nasmarować nieprzywierającym sprayem z oleju roślinnego. Obficie spryskać dużą miskę i wszystko oprócz części uchwytu dużej łyżki lub gumowej szpatułki.
W dużym głębokim garnku z pokrywką połącz ziarna popcornu, olej i sól i wymieszaj, aby pokryć ziarna olejem.
Umieść garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, przykryj pokrywką i gotuj, często potrząsając garnkiem, aby redystrybuować ziarna, aż wszystkie ziarna pękną, od 6 do 8 minut.
Przenieść popcorn popcorn do dużej przygotowanej miski, odrzucając wszelkie niepoprawione ziarna. Zrób to z wyprzedzeniem: popcorn można wrzucić z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
W dużym głębokim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć syrop kukurydziany, cukier i 1/4 szklanki wody i wymieszać, aby połączyć. Gotuj, niezakłócony, dopóki mieszanina nie uzyska jasnego bursztynowego koloru, około 10 minut.
Wyjmij garnek z ognia, dodaj sodę oczyszczoną i masło, i ciągle mieszaj, aby stopić masło i połączyć składniki, około 20 sekund. (Mieszanina będzie bardzo gorąca i w tym momencie się spieni-ciągłe mieszanie pomoże pienienie ustąpić.) Pracując szybko, wlej karmel na popcorn i dodaj migdały, a następnie Użyj przygotowanej łyżki lub gumowej szpatułki, aby wszystko razem wymieszać, starając się równomiernie pokryć popcorn i orzechy w karmelu.
Przenieść na przygotowaną blachę do pieczenia, rozkładając kukurydzę karmelową tak bardzo, jak to możliwe.
Posyp fleur de sel i pozostaw do ostygnięcia i utwardzenia przez około 20 minut. Pokrój karmelową kukurydzę na mniejsze kawałki i podawaj. DO AHEAD: kukurydza karmelowa może być przygotowana z wyprzedzeniem i przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Podczas przygotowywania karmelu, gdy cukier zacznie się karmelizować, można obracać patelnię, aby równomiernie rozprowadzić kolor, ale unikać mieszania, co spowoduje krystalizację cukru i stwardnienie.