Kukurydza Karmelowa I
Karmelowa kukurydza może być dobrym przepisem na poszerzenie twojego repertuaru przystawek. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 827 kalorii, 12g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, sól, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Dodaj 1 łyżkę oleju do rondla 4 quart i podgrzać na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać 1/2 szklanki popping kukurydzy. Utrzymuj pan w ciągłym ruchu. Gdy kukurydza przestaje pękać, usuń z ognia.
Umieść popped kukurydzę w piekarniku, aby utrzymać ciepło. Powtarzaj, aż cała kukurydza zostanie pęknięta. Odstawić.
Margarynę lub masło roztopić w średnim rondlu, a następnie wymieszać z brązowym cukrem, syropem i solą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia, stale mieszając; gotować bez mieszania przez 5 minut.
Wymieszać soda oczyszczona, wanilia, orzeszki ziemne, pekan, i migdały do mieszaniny brązowego cukru. Szybko wlać mieszaninę orzechów na ciepły popcorn i wrzucić, aż dobrze pokryte.
Rozłóż na nasmarowanych arkuszach ciasteczek.
Piec przez 45 minut, dobrze mieszając co 15 minut. Schłodzić na folii aluminiowej i przechowywać w szczelnym pojemniku.