Kukurydza i cukinia Raita
Przepis kukurydza i cukinia Raitan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, olej sałatkowy, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to palak raitan lub easy szpinak raita / raita s, Grillowane kotlety jagnięce z curry kuskus i cukinia Raita, oraz Kotlety Bombajskie z kukurydzą i kminkiem Raita.
Instrukcje
Paruj świeżą kukurydzę i cukinię na perforowanym stojaku nad wrzącą wodą, aż cukinia będzie miękka po przekłuciu, około 3 minut.
Rozetnij Serrano chilies wzdłuż na ćwiartki, od czubka do łodygi, pozostawiając kawałki chili przymocowane do łodygi.
Wlać olej na patelnię o średnicy od 6 do 8 cali na średnim ogniu.
Dodać nasiona kminku i gorczycy. Gdy nasiona pop, w ciągu około 30 sekund, dodać chili i wymieszać 1 minutę.
W misce wymieszaj kukurydzę, cukinię, jogurt i kwaśną śmietanę. Doprawić do smaku solą, a następnie zeskrobać jogurt raita do salaterki.
Łyżka oleju z nasionami i chilli na raita.
Dekoruj papryką i kolendrą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.