Kukurydza Czekoladowo-Karmelowa

Kukurydza Czekoladowo-Karmelowa
Kukurydza czekoladowo-karmelowa wymaga około 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 62g białka, 76g tłuszczu i w sumie 2902 kalorii. Za 6,73 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako drogi hor d ' oeuvre. Ten przepis od Allrecipes wymaga ekstraktu wanillanowego, masła, syropu kukurydzianego i kawałków mlecznej czekolady. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 90%, co jest świetne. Podobne przepisy to Kukurydza Czekoladowo-Karmelowa, Karmelowe Batony Kukurydziane, oraz Chocolate Stout Caramel Corn.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni (120 stopni C). Posmaruj dużą brytfannę sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść popcorn na brytfannie i trzymaj w cieple w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz brązowy cukier, 1 szklankę masła i 1/2 szklanki syropu kukurydzianego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzewaj bez mieszania do 250 do 265 stopni F (121 do 129 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wrzucona do zimnej wody utworzy sztywną kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WodaWoda
5
Zdjąć z ognia i dodać wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
6
Popcorn polać syropem i wymieszać do pokrycia. Włóż popcorn do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W tym samym rondlu połącz kawałki czekolady z pozostałą 1/2 szklanki masła i 2 szklanki syropu kukurydzianego. Gotuj, mieszając, na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia i szybko polać popcornem, mieszając, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
9
Włóż popcorn do piekarnika na 30 do 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij i wylej na woskowane arkusze wyłożone papierem, aby całkowicie ostygły.

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Karmelowy Popcorn w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Graham Beck Bliss Nectar. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Graham Beck Bliss Nectar
Graham Beck Bliss Nectar
Dla tych, którzy nie lubią suchego, Graham Beck Demi-Sec jest dobrym pretekstem do pobłażania sobie i frywolności. Lekkie drożdżowe aromaty, z nutą toffi, miodu i praliny, ten rozkoszny szampan pobudzi Twoje słodsze zmysły.Mieszanka: 39% Chardonnay, 61% Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia34
Magazyn