Kubki z wędzoną makrelą i chrzanem
Wędzone makrele i chrzany wymagają ok. 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 161 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.06 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szczypiorku, kremowanego chrzanu, kwaśnej śmietany i soku z cytryny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pasztet Z Wędzonej Makreli Z Chrzanem I Koperkiem, Sałatka z wędzonej makreli z sosem buraczkowo-chrzanowym, oraz Sałatka z wędzonej makreli i buraków z kremowym sosem chrzanowym.
Instrukcje
Wymieszać twaróg, chrzan i śmietanę śmietanową i pozostawić na 10 minut.
Usuń skórę i wszelkie kości z makreli, rozbij na kawałki wielkości kciuka i włóż do robota kuchennego. Pulsuj krótko, aby rozbić kawałki; nie powinno być zbyt dobrze. Obróć się w dużą miskę.
Szczypiorek wymieszać równomiernie z makrelą, następnie złożyć mieszaninę śmietany i sok z cytryny. Schłodzić w lodówce przez 20 min.
Aby służyć, łyżka trochę makreli wymieszać w każdym liściu cykorii. Ułóż na dużym talerzu z połówkami cytryny i podawaj z napojami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier
Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to moje najlepsze propozycje dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.