Kubki czekoladowe z lodami i orzeszkami ziemnymi
Kubki czekoladowe z lodami i orzeszkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz wysokiej jakości słodko-gorzką czekoladę, lody superpremium, orzeszki koktajlowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kubki czekoladowe z lodami i orzeszkami ziemnymi, Śmierć Lodami Czekoladowymi, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia Muffin kubki i lekko spryskać wkładki z gotowania sprayu.
Roztopić czekoladę w metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, od czasu do czasu mieszając, aż będzie gładka. Łyżka skąpe łyżeczki czekolady do każdej filiżanki i użyć pędzla do płaszcza DNA i boków równomiernie. Zamrozić kubki, aż czekolada będzie jędrna, około 5 minut, następnie przemalować wszelkie cienkie plamy, zwłaszcza wokół górnych krawędzi, z pozostałą czekoladą i ponownie zamrozić, aż będzie jędrna, około 5 minut.
Łyżka pozostała roztopioną czekoladę do małej zamykanej plastikowej torby, wyciskając nadmiar powietrza. Torba Twist mocno tuż powyżej czekolady i odstawić.
Pracując w 3 partiach, czerpać około 1 1/2 łyżki lodów do każdej filiżanki i delikatnie wcisnąć do filiżanek za pomocą małej przesuniętej szpatułki lub tylnej części łyżki, aby równomiernie napełnić filiżanki. (Zostanie Ci trochę lodów.) Ponownie zamrozić kubki do twardych lodów, co najmniej 5 minut.
Posypać filiżanki orzeszkami ziemnymi, a następnie odciąć niewielką część 1 dolnego rogu plastikowej torebki nożyczkami, aby utworzyć bardzo mały otwór i ozdobnie wyłożyć pozostałą czekoladę na orzeszki ziemne. Zamrozić desery, aż czekolada i lody stwardnieją, co najmniej 30 minut.
Wyjąć petits fours z zamrażarki 1 na raz i ostrożnie odkleić wkładki, a następnie ponownie zamrozić na tacy, aż stwardnieje, o 30 minut więcej.
* Dostępne w New York cake & Baking Distributor (800-942-2539).
Petits fours można zamrażać do 1 dnia (przykryć folią po całkowitym utwardzeniu).
Pozostaw desery w temperaturze pokojowej, aby lekko zmiękły, około 2 minut przed podaniem.