Krówka Jeana
Jean's Fudge to deser bezglutenowy . Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 63 g tłuszczu i łącznie 1583 kalorie . Za 3,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 3 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, cukru, orzechów włoskich i skondensowanego mleka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 46% . Kulka serowa Jean's , Gumbo z owocami morza Jean's i Gumbo z owocami morza Jean's są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posmaruj masłem patelnię o wymiarach 7 x 11 cali. Odłożyć na bok.
W rondlu o pojemności 3 litrów wymieszaj cukier, mleko skondensowane, masło lub margarynę i pianki marshmallow. Gotuj na małym ogniu i doprowadzaj do wrzenia. Gotuj 5-7 minut.
Dodaj wanilię, orzechy i kawałki czekolady. Mieszaj, aż chipsy się rozpuszczą.
Wlać do przygotowanej patelni. Fajny.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Krówki można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.